Dott. Francesco Crescentini

Nascut în Asmara (Eritrea) la 1 octombrie 1954, a obtinut diploma în medicina si chirurgie din Chieti în 1978. Se ocupa în exclusivitate cu odontologia din 1981, s-a dedicat cercetarilor de gnatologie posturala si implantologie. Este membru al GISI, Grupul Italian al Studiilor în Implantologie al Prof. G. Muratori îm 1979, se ocupa de implantologia orala de mai multe tipuri.

În 1983 a frecventat primul curs în elecrtochinesografie si electromiografie cu B. Jankelson. În aceeasi ani continua un curs de implantologie cu Shumon Otobe DDS si se ocupa de osteoreproducere si relatii între implantologie si gnatologie colaborând cu Universitatea din Tokio. Din 1983 a colaborat cu o serie de firme producatoare de aparatura medicala în vederea obtinerii de Metal Tester, aparat de testare a biocompatibilitatii metalelor care se folosesc în odontoiatrica, electrostimulare si alectromiografie. În 1984 a frecventat cursurile de laserterapie pentru soft laser cu Prof. F. Trecca.

Din 1987 s-a ocupat aproape în exclusivitate cu diagnosticare si terapia instrumentala cu electromiograful în dinamica, electroanalgezie si laserterapie cu laser directionat asupra problemelor disfunctiei posturale.

În 1998 a format un grup de studii multidisciplinar pentru relatiile între ocluzie si postura, grupul numindu-se GSDCM si este situat în Pescara.

Din 2001 este în fruntea grupului pentru Cercetare Martin asupra electrognatografiei în dinamica. În 2004 a proiectat si a realizat Institutul de Cercetare pentru Posturologie "Le Cannelle" Onlus a L'Aquila, întotdeauna cu o echipa multidisciplinara a carei coordonator este. Institutul este facut pentru cercetarile aplicate.

În 2005 a format în interiorul institutului un grup de studii asupra comunicarii chimice si fizice intercelulara. În acesti ani a fost printre cei care au fondat un centru de cercetare asupra Medicinii functionale multidisciplinare, care lucreaza cu centrul Serviciilor ATLAS din Pescara unde îsi exercita activitatea ca liber profesionist.

Este cel care participa la diferite conventii, cursuri nationale si internationale.

 

Anatomia functionala si biomecanica: definitii si stabilirea modelului

Definitia medicinii functionale
Metodologie de cercetare
Analiza teoretica a sistemelor complexe
Analiza clinica si statistica a craniului si a simptomelor posturale
Analiza originii disfunctiilor
Modele radiologice

Necesitatea crearii unor modele matematice si a unei metodologii de investigatie, nevoia de cercetare a complexitatii sistemului postural in concordanta cu o analiza neliniara, nevoia investigarii statistice a cazurilor clinice, a disfunctiilor posturale datorate problemelor ocluzale si necesitatea de a face referire la informatii sigure radiologice au determinat echipa de la Institutul de cercetare a Posturologiei "Le Cannelle" Onlus din L'Aquila sa prezinte rezultatele studiilor teoretice si a unei munci de cercetare specifice si originale.